Nya släpp The Dalmore rullar på med sina dyrgripar. Nu senast handlar det om en 45-åring för 10 000 pund flaskan. Enligt upphovsmannen Richard Paterson ”oklanderlig perfektion”. Whisky från bourbonfat har flyttats till två Graham’s Port Colheita tawny pipes från 1961 och 1963. Slutligen har allt gifts samman i 1st fill bourbonfat innan buteljering vid 40%.
Paterson har utvecklat en metod där Dalmore-whisky som grundlagras i bourbon barrels sedan flyttas runt i starkvinsfat för att slutligen återföras till piggare amerikansk ek. En behandling som destillatet tjänar på enligt honom själv:
– Det tar tid, dedikation och passion att skapa en whisky som the Dalmore 45. Genom att personligen välja ut särskilda viteksfat samt port pipes har jag skapat en unik whisky som är mycket följsam men ändå vibrerar av liv.
500 kristallkaraffer handblåsta av franska Baccarat släpps under 2018 och följs av ytterligare 1000 kommande två år.