Äldst & Dyrast & Bäst Riktiga rariteter från St Magdalene och Dallas Dhu serveras i Gordon & MacPhails sommarkollektion. Speyside-destilleriet Dallas Dhu är numera museum (efter att ha stängt ner 1983) och få har smakat vätskan. Whiskyn gjordes 10 juni 1969 och lades på refill sherry hogshead nr 1656. 50-åringen ges ut i 176 exemplar á 43,1% och kostar £6950. G&M säger att whiskyn smakar ”mörk choklad och munvärmande krossade pepparkorn.”
1982 års utgåva av låglandsdestilleriet St Magdalene (som också gick i graven 1983) tros vara en av de äldsta utgåvorna i historien. Stället hette från starten på 1790-talet Linlithgow men bytte namn 1826 när man gick samman med Bonnytoun Farm Distillery. Refill hogshead nr 2092 lades ner 1982. En av 161 flaskor av 37-åringen á 53% kostar £1000 och uppges smaka ”vaxig citron, syrlig lime och mogen banan.”
Tredje utgåvan i sommarsläppet är från Longmorn utanför Elgin på Speyside, som fortfarande är igång och producerar maltwhisky till framförallt Chivas Regal och Ballantine’s. Här handlar det om en 53-åring från 1966 som legat i 1st fill sherry butt nr 610. 398 flaskor finns tillgängliga till priset £6950.
Sista whiskyn i släppet är gjord av likaledes aktiva Mortlach 1954, lagrad på 1st fill sherry hogshead och buteljerad vid 44,4%. En av 286 flaskor kostar £9950. Samtliga utgåvor kommer i en lyxig kristall-karaff nedsänkt i träsarkofag.