
Brännvin Ruus af Selknä gör en ny sorts brännvin där aromerna går djupare än brukligt tack vare koncentrationen av smakämnen. Nu i december kommer Libbsticka Rågbrännvin på Systembolaget. Och i somras kom Spirae Älggräsbrännvin. Båda väldigt smakrika. Visst kan man sippa på brännvinet som vore det en whisky, helst då i Ruus af Selknäs konnässörspetsglas i kristall från Skrufs glasbruk. Men brännvin är i första hand en måltidsdryck som intar hedersplatsen på vårt svenska smörgåsbord. Egentligen heter det ju brännvinsbord, en förrättsmåltid bestående av sill, ost, gravad lax, rökt korv och bröd med brännvin som dryck. Idag har brännvinet hamnat i skymundan vilket är att vända vårt kulturarv ryggen. Därför har vi lagat brännvinsmat här på redaktionen. Nya infallsvinklar på gamla beprövade recept, noga utprovade smaker som ska funka ihop med brännvin. Vad sägs om brännvinsgravad lax, libbsticka brännvinssill och timjansill i älggräsbrännvinslag? Alltsammans självklara rätter på julbordet, låt er väl smaka!
BESTÄLL Ruus af Selknäs brännvinsglas här!



