
AGITATOR ÄR EN doldis i svenskt whiskyliv. Visserligen började man koka sprit först 2018 men olikt andra whiskyprojekt som skaffat kapital genom att sälja småfat på rot har Agitator finansiell uppbackning. Man kokar och lägger upp fat i godan ro utan att behöva snacka för varan. Stället är inte riggat för turism så fansen får snällt vänta utanför grindarna i Arboga. En lagom självsäker och möjligen arrogant attityd kan tyckas. Men så betyder agitator också uppvirvlare, revoltör. Och det är så man ser sig. Den svensk som testar gränserna och bryter ny whiskymark. Går sin egen väg. Hellre vända sig till Europa än Skottland för influenser och know-how och inte fastna i den rigida skotska traditionen. Ett medvetet vägval i ett Sverige där i stort sett alla destillerier är modulerade efter skotska förebilder. I retoriken yvas Agitator över annorlunda whiskykok på råg, vete, havre. Sitt upproriska sinne till trots är man realister så basproduktionen utgörs av gammal hederlig maltwhisky som också står på säker mark med rena tydliga destillat. När den riktiga Agitator-whiskyn når marknaden om 3-4 år är det singelmalt som gäller. Följ med till det innersta av whiskySveriges mest genomarbetade och genomtänkta whiskyprojekt. Ett praktverk signerat destillatör Oskar Bruno.