• Om oss
  • Redaktionen
  • Abbonera
måndag 6 februari 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter live
    • Features live
      • Krönikan live
    • Nya släpp live
      • Systembolaget släpp
      • Travel retail släpp
      • Världen släpp
    • Reviews live
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter wh
    • Features Wh
      • Krönikan Wh
    • Nya släpp Wh
      • Systembolaget släpp Wh
      • Travel retail släpp Wh
      • Världen släpp wh
    • Reviews Wh
      • Blindtestet Wh
  • Rom & Brandy
    • Nyheter rom
    • Nya släpp rom
    • Reviews rom
  • Gin & Vodka
    • Nyheter gin
    • Nya släpp gin
  • Barliv
    • Nyheter bar
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • The Spirits Pod
    • Magasinet
  • Hem
    • Nyheter live
    • Features live
      • Krönikan live
    • Nya släpp live
      • Systembolaget släpp
      • Travel retail släpp
      • Världen släpp
    • Reviews live
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter wh
    • Features Wh
      • Krönikan Wh
    • Nya släpp Wh
      • Systembolaget släpp Wh
      • Travel retail släpp Wh
      • Världen släpp wh
    • Reviews Wh
      • Blindtestet Wh
  • Rom & Brandy
    • Nyheter rom
    • Nya släpp rom
    • Reviews rom
  • Gin & Vodka
    • Nyheter gin
    • Nya släpp gin
  • Barliv
    • Nyheter bar
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • The Spirits Pod
    • Magasinet
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Barliv Drinkar

Japansk ramen-soppa med whisky highball

av Redaktionen
17 nov

Den japanska nudelsoppan ramen har tagit Sverige med storm. Mindre känt är att soppan i hemlandet Japan ofta ackompanjeras av en whisky highball. Svenska Totemo Ramen har gjort sig kända för att servera Stockholms mest autentiska ramen. Här delar de med sig sina fem bästa tips för att laga den smakrika rätten hemma – serverad tillsammans med en Whisky Highball på Glenfiddich.

Den japanska rätten ramen introducerades till landet någon gång under 1660-talet som en omarbetning av kinesiska vetenudlar. Rätten är idag en av Japans mest kända matexporter och nästan alla regioner i landet har sin egen version av ramen, exempelvis Tonkutsu (benbuljong på fläsk), Kyushu-ramen och Hokkaidos miso-ramen. Ramen i Sverige är egentligen ingen ny rätt då de klassiska snabbnudlarna från Nissin (och andra) existerat i matvarubutiker i decennier. Det är dock under de senaste fem åren som trenden har tagit rejäl fart. Kraven på kvalitetsnudlar har därmed ökat och nya ramen-restauranger har öppnat i vart och vartannat hörn i Stockholm. I Japan är whisky highball ett vedertaget komplement till den feta och smakrika soppan.

– Vi tycker att det är härligt att ramen har vuxit fram och blivit så populärt i Sverige de senaste åren. Nu är det dags att sprida kunskap om en av dess allra populäraste följeslagare, nämligen en klassisk whisky highball. Highballs är omåttligt populära i Japan och ses som ett självklart komplement till ramen, säger Rasmus Harnell från importören Nigab.

Glenfiddich Highball är en enkel drink att tillreda då den bara innehåller två ingredienser – Glenfiddich och sodavatten. De rika smakintrycken av ramen och highballen gifter sig i munnen och resultatet är svårslaget.

Totemo Ramen grundades av Jonas Lindgren och Peter Eneroth och är sedan tre år tillbaka ett av Stockholms mest populära lunchhak med endast fyra rätter på menyn och sparsamma öppettider kl 11-14. Totemo Ramen kan besökas på Sankt Eriksgatan 70 i Stockholm.

Whisky Highball – Originalet

Fyll ett highballglas med is…
1 del Glenfiddich 12 år (SB-nr 440)
3 delar sodavatten
Toppas med apelsincest.

Whisky Highball – Den mogna

Fyll ett highballglas med is…
1 del Glenfiddich 15 år (SB-nr 308)
3 delar sodavatten
Toppas med apelsincest.

Whisky Highball – Den rökiga

Fyll ett highballglas med is…
1 del Glenfiddich Fire & Cane (SB-nr 40561)
3 delar sodavatten
Toppas med cest av grapefrukt.

• Här finns recept på hemlagad ramen!

Sida 1 av 2
12Nästa

Senaste nytt

Sex cocktails på Pacto Navio-rom

Drinkar
tor 18:46

Diageo satsar 80 miljoner på hållbarhet

Nyheter live
tor 17:49

Pepparkaksrom från Captain Morgan julens hit?

Nya släpp rom
tor 15:29

Koskenkorva vill minska sin miljöpåverkan

Nyheter gin
tor 15:04

Reklamfilm med bergsklättring och G&T stoppad

Nyheter live
tor 12:50

Världens första gin-destilleri ombord lyxkryssare

Gin & Vodka
tor 11:57

Craggans nya destilleri får grönt ljus

Nyheter wh
sön 17:11

Diageo-tävling för kreativa nyföretagare

Nyheter live
sön 16:57

Japansk ramen-soppa med whisky highball

Drinkar
sön 15:30

Jim Murray: “Bourbon-trio världens bästa whisk(e)y”

Nyheter live
sön 11:21

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features. Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips. Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Följ oss

  • About
  • Advertise
  • Careers
  • Contact
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Förstasidan
    • Nyheter live
    • Features live
    • Krönikan live
    • Nya släpp live
    • Reviews live
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Förstasidan
    • Nyheter wh
    • Features Wh
    • Krönikan Wh
    • Nya släpp Wh
    • Reviews Wh
    • Blindtestet Wh
  • Rom & Brandy
    • Nyheter rom
    • Nya släpp rom
    • Reviews rom
  • Gin & Vodka
    • Nyheter gin
    • Nya släpp gin
  • Barliv
    • Nyheter bar
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • The Spirits Pod
    • Magasinet

© 2019 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.