Drinkar Havana Club handplockade sex prominenta svenska bartenders som fick i uppdrag att ta fram varsin signaturcocktail på Pacto Navio rom (SB-nr 82350, 399 kr). Sextetten fick sju dagar på sig att slipa fram ett unikt cocktailrecept som sedan presenterades under ett event i Stockholms skärgård. Här är recepten!
• The Gentlemen (Erik Nilsson)
• La Buena Parte (Axel Isholt)
• No Time to Waste (Svante Garsten)
• Bound to Sodermalm (Mattias Borg)
• Hoot (Jacob Ekman)
LÄS MER: Sex cocktails på Pacto Navio-rom
KATTSTRO av Joel Bjurstam, Färgstarkt (Lund)
3 cl Pacto Navio
2 cl Quaglia Zafferano (saffranlikör)
1 cl Clément Créole Shrubb (shrubblikör)
5 cl Apelsinjuice
Metod: Förvärm ett coupeglas med varmt vatten. Värm apelsinjuicen (steamer rekommenderas, annars på spis). Blanda sedan i resterande ingredienser, kontrollera temperatur och värm mer vid behov.
Häll upp och garnera med russin och apelsinskal på en cocktailpinne.