Nya destillerier | UTAH Salt Lake City i Utah får sitt första whiskey-destilleri. Delstaten har just givit 40-åriga David Perkins tillstånd av börja göra whiskey. Kolonnpannan inköpt i Tyskland för 10 000 dollar (74 000 skr) ska nu testas.
– Målet är att starta ett destilleri här i Park City, berättar Perkins. Det kommer att ta lång tid, men jag är envis. Visst kan det kosta skjortan, men hellre blir produkten bra och slår sig in på en marknad få nykomlingar lyckats på.
David Perkins ska experimentera med olika recept på vete, majs, korn, havre och råg (precis som irländarna gjorde whiskey förr). Master Distillers från Kentucky har hyrts in för vägledning.
Quaking Aspen Distillery anknyter till en rik whiskey-tradition i delstaten. Destillerier etablerades i mitten av 1800-talet när de första mormonerna anlände. En av Salt Lake Citys centrala gator kallades familjärt Whiskey Street fram till 1906 då den officiellt döptes om till Main Street. Utah blev också tungan på vågen när alkoholförbudet hävdes 1933.
Tidigast om 4-6 år kan Quakings första bourbon väntas.